fbpx



Cydr Brus

Pojemność:
0,75 l
Typ:
Naturalnie mocno musujący
Cukier:
Wytrawny
Kwasowość:
Umiarkowana
Alkohol:
7,0 %
Serwowanie:
Temperatura serwowania: 6° – 8°C

Nagrody: ZŁOTO w kategorii cydrów wytrawnych musujących podczas XI Międzynarodowej Gali Cydrów w Asturii

Powstał z wielu starych odmian jak: malinówka, bankroft,  boskop, grochówka i reneta. Zawdzięcza nim swój wyraźny charakter.  Brus mimo swojej wytrawności to doskonały kompan podczas posiłku lub letniej kolacji. Drzemie w nim dzikość nieujarzmionej przyrody.

Nasze jabłka zbieramy jesienią, kiedy dojrzeją i same spadną na ziemię. Starannie selekcjonując owoce, najpierw tłoczymy sok. Oprócz wysokiej zawartości naturalnych cukrów, sok jest jednocześnie kwaskowy, cierpki – idealny aby uzyskać bogaty w aromaty cydr.

Pojemność:
0,33 l
Typ:
Naturalnie musujący
Cukier:
Wytrawny
Kwasowość:
Umiarkowana
Alkohol:
6,5 %
Serwowanie:
Temperatura serwowania: 8° – 10°C

Butelka o pojemności 0,33 l doskonale sprawdzi się jako dodatek podczas posiłku.